İstasyonunda Elektrikli Şarj Ünitesi Bulunanlara Duyuru / 11/06/2020

İstasyonunda Elektrikli Şarj Ünitesi Bulunanlara Duyuru

9 Haziran 2020 tarih ve 31150 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” uyarınca elektrikli şarj istasyonları hakkında bir dizi düzenleme yapılmıştır. 
 
Söz konusu değişiklik ile; “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin Ek-2 Gayrisıhhi Müesseseler Listesi Enerji Sanayii” başlıklı alt bölüm aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
 
İşbu yönetmelik düzenlemesi ile elektrikli şarj istasyonları;  
 
- Alışveriş merkezlerinin otoparkları da dâhil olmak üzere tüm otoparklarda, 
 
- Akaryakıt istasyonlarında 
 
- İdarece uygun görülecek diğer yerlerde kurulabilecektir.  
 
- Ayrıca bu amaçla kullanılmak üzere yapılacak imar planlarında da özel olarak ayrılmış yerlerde de elektrikli şarj istasyonları kurulabilecektir.  
 
- Elektrikli şarj istasyonları, üzerinde kurulu olduğu işyerinin ana faaliyeti esas alınarak düzenlenen ruhsata, tali faaliyet olarak kaydedilecektir. İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatına işletilecek işbu faaliyetin, 3 ay içinde işletilmesi zorunludur. 
 
Elektrikli şarj istasyonu faaliyetinde bulunacak işletmelerin, işbu faaliyeti 9 Eylül 2020 tarihine kadar ruhsatlarına tali faaliyet olarak işletmeleri gerekmektedir.


20/03/2024

YILLIK FAALİYET RAPORU BİLDİRİMİNE İLİŞKİN DUYURU

devamı
20/03/2024

ATIK BEYANININ 31 MART'A KADAR YAPILMASI GEREKİYOR

devamı
13/02/2024

BAKANLIK, BENZİN BUHARININ GERİ KAZANIMI İÇİN SÜRE UZATIMI YAPTI

devamı