İstasyonlarda Plakasız Araçlara Yakıt İkmal Sorunu Çözüldü / 11/06/2018

Kangren haline gelen sorunu EPGİS olarak çözdük.

İstasyonlarda Plakasız Araçlara Yakıt İkmal Sorunu Çözüldü

Akaryakıt istasyonları, plakasız araç sahiplerine de ödeme kaydedici cihazlar aracılığıyla satış yapabilecek.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’nın (EPGİS) öncülüğüyle, akaryakıt sektöründe önemli bir sorun daha çözüme kavuştu: Artık akaryakıt istasyonları, plakasız araç sahiplerine de ödeme kaydedici cihazlar aracılığıyla satış yapabilecek.

Akaryakıt istasyonları, güvenlik kaygıları nedeniyle ödeme kaydedici cihazlara plaka numarası dışında başka bir veri yazılamaması nedeniyle, büyük tarım makineleri, jeneratörler, orman işlerinde kullanılan araçlar, jet ski gibi deniz taşıtları, taş ocağı araçları ve benzerine yaklaşık iki yıldır satış yapamıyordu. EPGİS’in Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) nezdinde yaptığı girişimler sonucunda istasyonların mağduriyeti çözüldü. GİB’in aldığı karar uyarınca,

·       Şahıslar için;

Plakası yoksa PLAKASIZ ifadesi yazılarak TC No ve İsim Soyadı yazılması,

·       Şirketler için;

Plakası yoksa PLAKASIZ ifadesi yazılarak şirket unvanı (kısaltılarak) Vergi dairesi adı ve numarası bilgileri yazılarak satış mümkün kılındı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’nın (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, yaptığı açıklamada, “Sendika olarak sektörde kangren haline gelen bir sorunu daha hal etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gelir İdaresi Başkanlığı’na gösterdiği anlayış için teşekkür ediyoruz” dedi.

petroturk.com